Poulette ze škeblí
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramŠkeble čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 115gramůŽampiony čerstvé
- 55gramůAnglická slanina
- 1kusCeler řapíkatý
- 55mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
833 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme máslo, nakrájenou cibuli, žampiony, slaninu a celer a 3 minuty na mírném ohni smažíme.
- 2Přidáme bílé víno, očištěné škeble a pomalu vaříme, dokud se škeble neotevřou. Občas zamícháme.
- 3Přidáme smetanu a minutu vaříme.
- 4Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.