Povidla

280 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky vyloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté vložíme do nádoby, vmícháme cukr, ocet a necháme odstát do druhého dne.
  • 2
    Druhý den švestky i s nálevem dáme do hlubokého pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C hodinu pečeme, poté teplotu zmírníme na 150 °C a pečeme ještě asi 3,5 hodiny.
  • 3
    Hotové švestky rozmixujeme, zalijeme octem, horké plníme do sklenic a zavíčkujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.