Povidla
280 min.
Ingredience
- 5kilogramůŠvestky
- 200mililitrůOcet vinný
- 500gramůCukr krupice
- 100mililitrůRum
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Švestky vyloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté vložíme do nádoby, vmícháme cukr, ocet a necháme odstát do druhého dne.
- 2Druhý den švestky i s nálevem dáme do hlubokého pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C hodinu pečeme, poté teplotu zmírníme na 150 °C a pečeme ještě asi 3,5 hodiny.
- 3Hotové švestky rozmixujeme, zalijeme octem, horké plníme do sklenic a zavíčkujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.