Povidla jihočeská

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
12 g
Cukr
188 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka, hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Švestky a třešně omyjeme, odstraníme pecky. Ovoce dáme do hrnce, přilijeme ocet, dobře promícháme. Hrnec přiklopíme a necháme celou noc ovoce rozležet.
  • 2
    Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání ovoce vaříme 30-40 minut. Následovně přisypeme cukr a vanilkový cukr. Promícháme a dále vaříme 10 minut, aby se rozpustil cukr.
  • 3
    Ještě horká povidla rozdělíme do skleniček a ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolu, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.