Povidla jihočeská
80 min.
Ingredience
- 3kilogramyJablka
- 3kilogramyHrušky
- 3kilogramyŠvestky
- 3kilogramyTřešně
- 1,5decilitryOcet vinný
- 3kilogramyCukr krupice
- 40gramůCukr vanilka
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
12 g
Cukr
188 g
Postup přípravy
- 1Jablka, hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Švestky a třešně omyjeme, odstraníme pecky. Ovoce dáme do hrnce, přilijeme ocet, dobře promícháme. Hrnec přiklopíme a necháme celou noc ovoce rozležet.
- 2Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání ovoce vaříme 30-40 minut. Následovně přisypeme cukr a vanilkový cukr. Promícháme a dále vaříme 10 minut, aby se rozpustil cukr.
- 3Ještě horká povidla rozdělíme do skleniček a ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolu, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.