Povidla z borůvek a brusinek

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci za stálého míchání je rozvaříme a necháme zcela vychladnout.
  • 2
    Borůvky potom opět přivedeme k varu, přimícháme k nim vodou opláchnuté brusinky, cukr a směs vaříme přibližně 20 až 30 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Horkými povidly plníme teplé sklenice s patentním uzávěrem. Zavíčkujeme je, až když povidla vychladnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.