Povidla z borůvek se skořicí

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramBorůvky
    • 0,5kilogramCukr krystal
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 4lžíceCukr krupice
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do nižšího hrnce. Během vaření borůvky postupně za stálého míchání zahušťujeme krystalovým cukrem.
  • 2
    Když jsou povidla už opravdu hodně hustá, přimícháme do nich skořici a ještě chvíli je necháme vařit.
  • 3
    Horkými povidly plníme sklenice, po vychladnutí povidla zasypeme krupicovým cukrem a sklenice uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.