Povidla z borůvek se skořicí
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 0,5kilogramCukr krystal
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžíceCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do nižšího hrnce. Během vaření borůvky postupně za stálého míchání zahušťujeme krystalovým cukrem.
- 2Když jsou povidla už opravdu hodně hustá, přimícháme do nich skořici a ještě chvíli je necháme vařit.
- 3Horkými povidly plníme sklenice, po vychladnutí povidla zasypeme krupicovým cukrem a sklenice uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.