Povidla z čerstvé mrkve
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyMrkev kořen
- 750gramůCukr krystal
- 2kusyCitrony
- 1decilitrRum
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté rozemeleme na masovém mlýnku a znovu krátce povaříme.
- 2Přisypeme cukr, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů a téměř všechen rum a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Povidla rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme zbylým rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.