Povidla z čerstvé mrkve

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté rozemeleme na masovém mlýnku a znovu krátce povaříme.
  • 2
    Přisypeme cukr, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů a téměř všechen rum a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Povidla rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme zbylým rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.