Povidla z čerstvých borůvek
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyBorůvky
- 500gramůCukr krystal
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme lístky a stopky. Na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a nasypeme do hrnce. Rozvaříme zcela doměkka a prolisujeme.
- 2Přidáme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté kaši po částech dáváme do kastrolu a za stálého míchání vaříme, až začne rosolovatět. Rozdělíme do připravených skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Odložíme na temné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.