Povidla z čerstvých borůvek

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme lístky a stopky. Na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a nasypeme do hrnce. Rozvaříme zcela doměkka a prolisujeme.
  • 2
    Přidáme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté kaši po částech dáváme do kastrolu a za stálého míchání vaříme, až začne rosolovatět. Rozdělíme do připravených skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Odložíme na temné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.