Povidla z čerstvých kdoulí
40 min.

Ingredience
- 2kilogramyKdoule
- 1,4kilogramyCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
157 mg
Cukr
93 g
Postup přípravy
- 1Kdoule oloupeme, omyjeme, odstraníme jadřince a vložíme do kastrolu. Zalijeme dostatečným množstvím vody a udusíme doměkka. Poté prolisujeme.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme na kolečka nakrájený citron a svaříme na hustý sirup. Přecedíme jej a smícháme s kdoulovou kaší. Za stálého míchání opět vaříme do zhoustnutí.
- 3Povidla ihned rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.