Povidla z čerstvých kdoulí

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kilogramyKdoule
    • 1,4kilogramyCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
    • 0,5kusCitrony
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
157 mg
Cukr
93 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule oloupeme, omyjeme, odstraníme jadřince a vložíme do kastrolu. Zalijeme dostatečným množstvím vody a udusíme doměkka. Poté prolisujeme.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme na kolečka nakrájený citron a svaříme na hustý sirup. Přecedíme jej a smícháme s kdoulovou kaší. Za stálého míchání opět vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Povidla ihned rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.