Povidla ze švestek s perníkovým kořením
240 min.
Ingredience
- 200gramůŠvestky sušené
- 250mililitrůVíno portské
- 2,5kilogramyŠvestky
- 1baleníKoření perníkové
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Povidla vaříme ze sušených a čerstvých švestek. Sušené švestky asi na 1 hodinu namočíme do portského vína. Čerstvé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozpůlené švestky smícháme se švestkami namočenými v portském víně a přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme asi 30 minut. Uvařené švestky rozmixujeme.
- 2Předehřejeme troubu na 170°C. Do velké ohnivzdorné nádoby nalijeme rozmixované švestkové pyré a pečeme v troubě, na střední pozici, asi 3 hodiny, vždy po půl hodině promícháme. Do hotových povidel zamícháme sáček perníkového koření, povidly naplníme sklenice vypláchnuté horkou vodou a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.