Povidlová klevela
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2hrnkyVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 6lžicPovidla švestková
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
16 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody a povaříme.
- 2Přidáme povidla, zbylou vodu, cukr a zahříváme až k bodu varu.
- 3Omáčku podáváme ke kynutým knedlíkům a bramborovým šiškám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.