Povidlová klevela

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 2hrnkyVoda pitná
    • 1lžíceCukr krupice
    • 6lžicPovidla švestková
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
16 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody a povaříme.
  • 2
    Přidáme povidla, zbylou vodu, cukr a zahříváme až k bodu varu.
  • 3
    Omáčku podáváme ke kynutým knedlíkům a bramborovým šiškám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.