Povidlová omáčka s mlékem
35 min.
Ingredience
- 150gramůPovidla švestková
- 100mililitrůRum
- 350mililitrůMléko polotučné
- 10gramůCitronová kůra
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůCukr krupice
- 5gramůSkořice mletá
- 50gramůPerník
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
939 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme povidla, vlijeme mléko a přivedeme k varu. Přilijeme rum, přidáme strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, až se povidla rozvaří. Zahustíme strouhaným perníkem, podle chuti dosladíme cukrem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.