Povidlové chlebíčky

30 min.
Rakousko

Ingredience

    • 10gramůCukr vanilka
    • 100gramůTuk
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1kusCitrony
    • 2kusyVejce slepičí
    • 50gramůPovidla švestková
    • 4kusyŽemle tuková
    • 0,5lžičkaRum
    • 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle oloupeme a nakrájíme je na 1cm silné plátky tak, aby vždy dva plátky zůstaly spojeny.
  • 2
    Vnitřní stranu potřeme povidly ochucenými rumem a citronovou šťávou. Plátky přitlačíme k sobě.
  • 3
    Žemle necháme změknout v mléce s vanilkou. Vyjmeme je, namočíme do rozšlehaných vajec a v horkém tuku je smažíme dozlatova.
  • 4
    Podáváme sypané cukrem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.