Povidlové chlebíčky
30 min.
Ingredience
- 10gramůCukr vanilka
- 100gramůTuk
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůPovidla švestková
- 4kusyŽemle tuková
- 0,5lžičkaRum
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemle oloupeme a nakrájíme je na 1cm silné plátky tak, aby vždy dva plátky zůstaly spojeny.
- 2Vnitřní stranu potřeme povidly ochucenými rumem a citronovou šťávou. Plátky přitlačíme k sobě.
- 3Žemle necháme změknout v mléce s vanilkou. Vyjmeme je, namočíme do rozšlehaných vajec a v horkém tuku je smažíme dozlatova.
- 4Podáváme sypané cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.