Povidlový perník
50 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžíceSkořice mletá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 4lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 250mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePovidla švestková
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme a utřeme cukr, 70 g másla (nebo hery), kakao, skořici, vejce a povidla. Potom přidáme hladkou mouku, jedlou sodu a přilijeme mléko. Vše promícháme.
- 2Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
- 3Po vychladnutí perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.