Povidlový pudink

100 min.

Ingredience

    • 125gramůTuk
    • 3lžícePovidla švestková
    • 125gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 175gramůMouka pšeničná hrubá
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
849 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu vymažeme tukem, na dno rozprostřeme džem. Tuk, cukr a vejce našleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby promícháme s mlékem na polohusté těsto.
  • 2
    Směs nalijeme do formy, uhladíme povrch, uzavřeme víkem.
  • 3
    Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, sahající do poloviny formy. Přikryjeme, vaříme přibližně 1 1/2 hodiny, podle potřeby doplňujeme vodu. Potom převrátíme pudink na nahřátý talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.