Povidlový šnek
125 min.
Ingredience
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 450gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 1,8decilitryOlej slunečnicový
- Na náplň
- 300gramůPovidla švestková
- 60mililitrůSlivovice
- 130gramůOřechy vlašské
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mléko v kastrůlku zahřejeme na vlažné, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžičku mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do misky, přidáme vejce, vanilkový a zbylý krupicový cukr, vlijeme kvásek a 1,2 dl oleje. Vypracujeme ze surovin hladké těsto, které necháme na teplém místě 60 minut vykynout.
- 2Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na přibližně 6 cm široký a 50 cm dlouhý pás. Pás potřeme zbylým olejem, namažeme povidly smíchanými s domácí slivovici a posypeme nasekanými ořechy a rozinkami. Pás stočíme do tvaru šneka. Šneka položíme do kulaté formy, necháme 15 minut nakynout.
- 3Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35-40 minut při 170stupňové teplotě. Upečeného šneka necháme krátce vychladnout ve formě. Potom vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.