Povidlový šnek

125 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko v kastrůlku zahřejeme na vlažné, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžičku mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do misky, přidáme vejce, vanilkový a zbylý krupicový cukr, vlijeme kvásek a 1,2 dl oleje. Vypracujeme ze surovin hladké těsto, které necháme na teplém místě 60 minut vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na přibližně 6 cm široký a 50 cm dlouhý pás. Pás potřeme zbylým olejem, namažeme povidly smíchanými s domácí slivovici a posypeme nasekanými ořechy a rozinkami. Pás stočíme do tvaru šneka. Šneka položíme do kulaté formy, necháme 15 minut nakynout.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35-40 minut při 170stupňové teplotě. Upečeného šneka necháme krátce vychladnout ve formě. Potom vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.