Požárské karbanátky
55 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůVeka tuková
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
89 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
542 mg
Cukr
585 mg
Postup přípravy
- 1Veku namočíme do vlažného mléka. Omyté kuře vykostíme a spolu s vymačkanou vekou umeleme. Přidáme sůl, žloutky, smetanu a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme menší ploché karbanátky. Pečeme je po obou stranách na másle a po upečení je přendáme na nahřátou mísu.
- 3Hotový pokrm obložíme hráškem podušeným na smetaně a posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.