Praline semifreddo

30 min.
Itálie

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 150gramůCroccante
    • 24mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 90gramůCukr moučkový
    • 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
36 g
Sacharidy
20 g
Cukr
15 g
Vápník
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha.
  • 2
    Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme zbytek moučkového cukru.
  • 3
    Žloutkový krém vmícháme do smetany a celou směs pak opatrně zamícháme ke sněhu z bílků. Přimícháme i croccante a likér.
  • 4
    Šest kovových forem o průměru 8 cm vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu, naplníme je připraveným krémem, vršek zakryjeme alobalem a dáme mrazit na 24 hodin.
  • 5
    Před podáváním necháme 5 minut odstát, poté vyjmeme semifreddo za přečnívající proužky alobalu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.