Praline semifreddo
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůCroccante
- 24mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 90gramůCukr moučkový
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
36 g
Sacharidy
20 g
Cukr
15 g
Vápník
77 mg
Postup přípravy
- 1Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha.
- 2Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme zbytek moučkového cukru.
- 3Žloutkový krém vmícháme do smetany a celou směs pak opatrně zamícháme ke sněhu z bílků. Přimícháme i croccante a likér.
- 4Šest kovových forem o průměru 8 cm vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu, naplníme je připraveným krémem, vršek zakryjeme alobalem a dáme mrazit na 24 hodin.
- 5Před podáváním necháme 5 minut odstát, poté vyjmeme semifreddo za přečnívající proužky alobalu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.