Pravá čokoládová pěna
35 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůCukr krupice
- 1lžíceŽelatina
- 225gramůČokoláda hořká
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
54 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ve větším teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr do pěny. Směs posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom přimícháme nastrouhanou čokoládu. Hrnec dáme na mírný plamen a za občasného míchání zahříváme asi 15 minut, dokud se želatina a čokoláda úplně nerozpustí a směs nezhoustne tak, že obaluje vařečku. Směs se nesmí vařit!
- 2Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a dáme do lednice, kde ji necháme 90 minut, občas promícháme. Směs musí ztuhnout tak, že při kápnutí tvoří kopeček.
- 3Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, kterou lehce vmícháme do čokoládové směsi. Smíchanou směs rozdělíme do misek nebo jedné velké mísy a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny, až pěna ztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.