Pravá čokoládová pěna

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
54 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr do pěny. Směs posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom přimícháme nastrouhanou čokoládu. Hrnec dáme na mírný plamen a za občasného míchání zahříváme asi 15 minut, dokud se želatina a čokoláda úplně nerozpustí a směs nezhoustne tak, že obaluje vařečku. Směs se nesmí vařit!
  • 2
    Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a dáme do lednice, kde ji necháme 90 minut, občas promícháme. Směs musí ztuhnout tak, že při kápnutí tvoří kopeček.
  • 3
    Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, kterou lehce vmícháme do čokoládové směsi. Smíchanou směs rozdělíme do misek nebo jedné velké mísy a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny, až pěna ztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.