Pravá čokoládová roláda
65 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 2lžíceKakao - prášek
- 170mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 160gramůČokoláda 80%
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
431 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na 180 stupňů předhřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr a mícháme, dokud není směs krémová a hustá. Přimícháme čokoládu a mouku smíchanou s kakaovým práškem.
- 2Šleháme bílky, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, poté přidáme k čokoládovému těstu. Těsto vlijeme do vymazané a pečícím papírem vyložené formy na roládu. Pečeme 15 minut, dokud nezačne tuhnout. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku posypanou krystalovým cukrem a srolujeme. Dáme stranou a necháme vychladnout.
- 3Připravíme si náplň. Do malého kastrůlku dáme čokoládu a smetanu a na mírném ohni vaříme, dokud čokoláda nezměkne a nespojí se se smetanou. Přivedeme k varu, odstavíme a dáme stranou, aby náplň vychladla. Jakmile vychladne, vlijeme do misky ponořené do ledu a šleháme, dokud není krémová a hustá.
- 4Poté rozbalíme roládu, namažeme náplní a znovu srolujeme. Podáváme nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.