Pravá čokoládová roláda

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 60gramůCukr krupice
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 170mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 160gramůČokoláda 80%
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
431 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 180 stupňů předhřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr a mícháme, dokud není směs krémová a hustá. Přimícháme čokoládu a mouku smíchanou s kakaovým práškem.
  • 2
    Šleháme bílky, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, poté přidáme k čokoládovému těstu. Těsto vlijeme do vymazané a pečícím papírem vyložené formy na roládu. Pečeme 15 minut, dokud nezačne tuhnout. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku posypanou krystalovým cukrem a srolujeme. Dáme stranou a necháme vychladnout.
  • 3
    Připravíme si náplň. Do malého kastrůlku dáme čokoládu a smetanu a na mírném ohni vaříme, dokud čokoláda nezměkne a nespojí se se smetanou. Přivedeme k varu, odstavíme a dáme stranou, aby náplň vychladla. Jakmile vychladne, vlijeme do misky ponořené do ledu a šleháme, dokud není krémová a hustá.
  • 4
    Poté rozbalíme roládu, namažeme náplní a znovu srolujeme. Podáváme nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.