Pravé italské tiramisu s amaretti

49 min.
Itálie

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůCukr krupice
    • 150gramůSušenky Amaretti
    • 400mililitrůKáva Espresso
    • 400gramůMascarpone
  • Na těsto na oplatku
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1408 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
92 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
2 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům v míse přidáme změklé máslo, rozmícháme je, přisypeme cukr a nakonec přidáme mouku. Vše metlou dobře promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem, na který natřeme těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vložíme dovnitř a pečeme 4 minuty. Když oplatku vytáhneme z trouby, hned ji stočíme kolem sklenice, aby se vytvarovala a necháme ji takto úplně vychladnout. Vytvoříme tak korpus.
  • 2
    V další misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme k nim smetanu a sýr mascarpone, rozmícháme. Naplníme směs do sifonové láhve a vpustíme do ní plyn ze dvou bombiček. Necháme láhev vychladit. Podrtíme sušenky amaretti a na každý talíř dáme lžíci takto vytvořené drti. Do ní postavíme oplatkový korpus, který z poloviny naplníme směsí vytvořenou v sifonové lahvi. Pak posypeme drtí ze sušenek a vlijeme 2 lžičky espressa a přidáme další část směsi ze sifonu. Opět přidáme drť, kávu a smetanovou směs ze sifonu. Nakonec opět posypeme sušenkovou drtí a pro ozdobu ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.