Pražma s pórkem a mrkví
25 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyPórek
- 2lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceOmáčka sladkokyselá
- 6kusůMrkev kořen
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 800gramůPražma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
10 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pražmu i s kůží omyjeme, osušíme a odstraníme kůstky. Nakrájíme na kousky.
- 2Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Pórek nakrájíme na cca 15cm dlouhé nudličky a omyjeme.
- 3Ve woku rozpálíme olej, rybu osmažíme pouze na straně s kůží a vyjmeme.
- 4Do woku vložíme zeleninu a zprudka opečeme. Vmícháme protlak, rybí a sladkokyselou omáčku. Vrátíme zpět maso a promícháme. Na závěr přidáme najemno nasekané lístky koriandru.
- 5Ihned horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.