Pražma v solné krustě
100 min.
Ingredience
- 1kilogramPražma královská
- 5kilogramůSůl mořská
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme.
- 2Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba.
- 3Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá.
- 4Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.
- 5Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.