Pražská bábovka

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1337 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
276 g
Vláknina
3 g
Cukr
204 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pěny utřeme máslo, cukr a vanilkový cukr.
  • 2
    Ušleháme postupně žloutky.
  • 3
    Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme postupně do těsta, přilijeme mléko a přidáme citronovou kůru.
  • 4
    Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh.
  • 5
    Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem a uhladíme povrch.
  • 6
    Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.
  • 7
    Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme na mísu a teplou pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 28. 1. 2017
Pražská bábovka
Nevím, proč a kde se klasické třené bábovce říká pražská 😁, ale bábovka je dobrá, voňavá po másle a citronové kůře. Recept je spolehlivý, doporučuji 🙂 100 g mouky jsem zaměnila za strouhaný kokos, což byla příjemná změna.