Pražská bábovka
45 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitronová kůra
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCukr moučkový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1337 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
276 g
Vláknina
3 g
Cukr
204 g
Postup přípravy
- 1Do pěny utřeme máslo, cukr a vanilkový cukr.
- 2Ušleháme postupně žloutky.
- 3Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme postupně do těsta, přilijeme mléko a přidáme citronovou kůru.
- 4Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh.
- 5Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem a uhladíme povrch.
- 6Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.
- 7Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme na mísu a teplou pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 28. 1. 2017
Pražská bábovka
Nevím, proč a kde se klasické třené bábovce říká pražská 😁, ale bábovka je dobrá, voňavá po másle a citronové kůře. Recept je spolehlivý, doporučuji 🙂
100 g mouky jsem zaměnila za strouhaný kokos, což byla příjemná změna.