Pražská pečená jablka
25 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 30gramůOřechy vlašské
- 40gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nastrouháme a smícháme s nakrájenými vlašskými ořechy.
- 2Jablka nerozkrajujeme, vyřízneme z nich opatrně jádřince a omyjeme je. Otvory po jádřincích vyplníme směsí čokolády a ořechů.
- 3Jablka dáme do kastrůlku, přidáme k nim máslo a trochu vody a jablka v troubě při teplotě 150 stupňů pečeme doměkka.
- 4Pečená jablka podáváme teplá se slazenou tuhou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.