Pražské osvěžení
10 min.
Ingredience
- 1decilitrGin
- 5centilitrůRum bílý
- 5centilitrůVíno červené
- 4centilitryŠťáva z růžových grepů
- 1lžičkaMed včelí
- Cukrová krusta
- 20gramůCukr krupice
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Cukrová krusta: povrch sektové sklenky potřeme pomerančem a potom sklenku ponoříme do cukru, který máme nasypaný na malém talířku. Sklenky můžeme vložit alespoň na pět minut do lednice, poté je vyjmeme a postavíme na pracovní plochu.
- 2Do šejkru dáme 3 lžíce drceného ledu, přidáme šťávu z grepů, med, červené víno, rum, gin, v uzavřeném šejkru vše dobře protřeseme. Opatrně nádobku otevřeme a nápoj přecedíme do připravených sektových sklenek, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.