Pražský dort se šlehačkou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1428 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
259 g
Vláknina
6 g
Cukr
165 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s cukrem a strouhanou pomerančovou kůrou. Přidáme pět žloutků a utřeme. Poté vmícháme deset celých vajec, znovu utřeme, po kapkách vlijeme rozpuštěné, prochladlé máslo a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z pěti bílků.
  • 2
    Těstem naplníme tři formy různé velikosti, které vymažeme máslem a vysypeme moukou. Složíme je na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
  • 3
    Hotové dorty vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme marmeládou a bílou polevou a necháme oschnout. Složíme na sebe, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
  • 4
    Polevu umícháme z cukru, šťávy vymačkané z citronu a vroucí vody dle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.