Pražský dort se šlehačkou
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 15kusůVejce slepičí
- 300gramůMarmeláda malinová
- 0,25kusPomeranče
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formy
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 500gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1428 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
259 g
Vláknina
6 g
Cukr
165 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s cukrem a strouhanou pomerančovou kůrou. Přidáme pět žloutků a utřeme. Poté vmícháme deset celých vajec, znovu utřeme, po kapkách vlijeme rozpuštěné, prochladlé máslo a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z pěti bílků.
- 2Těstem naplníme tři formy různé velikosti, které vymažeme máslem a vysypeme moukou. Složíme je na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
- 3Hotové dorty vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme marmeládou a bílou polevou a necháme oschnout. Složíme na sebe, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
- 4Polevu umícháme z cukru, šťávy vymačkané z citronu a vroucí vody dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.