Preclíky sladké se sádlem

60 min.

Ingredience

    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 120gramůSádlo škvařené
    • 30gramůDroždí
    • 1000gramůMouka pšeničná hrubá
    • 20gramůMák - semena
    • 20gramůCukr krupice
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, 100 gramů změklého sádla, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na silnější placku, kterou nakrájíme na pruhy, ty vyválíme na slabé válečky a upleteme preclíky.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní preclíky, a jakmile vyplavou, scedíme je. Posypeme mákem, krystalovým cukrem a vyskládáme na sádlem pomazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 45 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.