Přepuštěné máslo Ambiente

65 min.
Evropa
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Tuky
21 g
Vápník
5 g
Železo
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahřejeme hlubokou pánev (nesmí být horká), do ní vložíme máslo. Za občasného míchání pomalu zahříváme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Musíme dávat pozor, aby teplota nepřesáhla 110 °C, jinak máslo začne hnědnout a změní chuť. Vaříme, dokud se vznikající pěna nezačne oddělovat.
  • 2
    Pěnu sebereme a přepuštěné máslo přecedíme přes velmi jemný cedník, případně přes ubrousek.
  • 3
    Jen na dobře přepuštěném másle se dají smažit pokrmy. Zůstane-li v něm jen trochu syrovátky, ztratí trvanlivost a při následném zpracování se připaluje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.