Přepuštěné máslo - šmorcl
15 min.

Ingredience
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
83 g
Sacharidy
1 g
Vápník
21 g
Železo
110 mg
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na kostky, dáme ho do rendlíku a při velmi mírné teplotě ho pomalu necháme rozpustit. Bílkovina z másla se začne usazovat na dně, voda se odpařuje a máslo občas promícháme. Vytvoří se pěna, kterou postupně opatrně sebereme. Pěnu sbírame tak dlouho, až v rendlíku zůstane průzračná zlatá tekutina - čistý mléčný tuk.
- 2Tuk přecedíme do čisté a suché sklenice přes papírový filtr nebo režné plátýnko. Sklenici uzavřeme, až přepuštěné máslo vychladne a ztuhne. Pak uložíme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.