Přepuštěné máslo - šmorcl

15 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
83 g
Sacharidy
1 g
Vápník
21 g
Železo
110 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo nakrájíme na kostky, dáme ho do rendlíku a při velmi mírné teplotě ho pomalu necháme rozpustit. Bílkovina z másla se začne usazovat na dně, voda se odpařuje a máslo občas promícháme. Vytvoří se pěna, kterou postupně opatrně sebereme. Pěnu sbírame tak dlouho, až v rendlíku zůstane průzračná zlatá tekutina - čistý mléčný tuk.
  • 2
    Tuk přecedíme do čisté a suché sklenice přes papírový filtr nebo režné plátýnko. Sklenici uzavřeme, až přepuštěné máslo vychladne a ztuhne. Pak uložíme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.