Princesky s čokoládovým krémem
40 min.
Ingredience
- Krém
- 1kusPudinkový prášek - čokoládový
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 500gramůLinecké těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
44 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
563 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Linecké těsto rozválíme na plát silný 3-5mm a vykrájíme z něj oválky. Každý oválek po jedné straně obtiskneme na struhadlo, aby povrch zvrásněl. Princesky pečeme hladkou stranou dolů na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 2Po vychladnutí slepujeme oválky čokoládovým krémem hladkými stranami k sobě.
- 3Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po prochladnutí do něj vmícháme máslo utřené s cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.