Protlak z čerstvých rajčat

45 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
23 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme dobře zralá rajčata. Očistíme, omyjeme a nakrájíme. Vložíme do kastrolu a vaříme, dokud slupka nepovolí. Poté prolisujeme, protlak vrátíme do hrnce a dál vaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Vroucí protlak ihned rozdělíme do lahví, které předem propláchneme horkou vodou a urovnáme do pekáče. Převážeme celofánem a zakryté dekou necháme vychladnout. Otřeme a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.