Protlak z ovoce
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 1kilogramHrušky
- 500gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. V mixéru rozmixujeme a dáme do hrnce. Přisypeme pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
- 2Horkou směsi naplníme teplé skleničky, které ihned zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci sterilizujeme při 80 stupních 20 minut. Skleničky s protlakem necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.