Provensálské vánoční pečivo
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 25gramůDroždí
- 250mililitrůVoda z pomerančových květů
- 250mililitrůOlej olivový extra panenský
- 90gramůCukr moučkový
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kvásek z kvasnic a trochy teplé vody. Promíchíme s moukou a cukrem. Přilijeme olivový olej, 250ml vody, vodu z pomerančových květů a rozšlehané vejce. Směs zpracováváme dokud nevznikne hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 2 hodiny při pokojové teplotě vykynout do dvojnásobného objemu.
- 2Poté těsto rozválíme a vytvoříme z něj plát o tloušťce 1cm. Nožem uděláme zářezy a roztáhneme je od sebe tak, aby vznikly díry. Necháme ještě 1hodinu kynout.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4Těsto vložíme na vymazaný plech a pečeme dohněda cca 20minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.