Provensálské vánoční pečivo

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme kvásek z kvasnic a trochy teplé vody. Promíchíme s moukou a cukrem. Přilijeme olivový olej, 250ml vody, vodu z pomerančových květů a rozšlehané vejce. Směs zpracováváme dokud nevznikne hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 2 hodiny při pokojové teplotě vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 2
    Poté těsto rozválíme a vytvoříme z něj plát o tloušťce 1cm. Nožem uděláme zářezy a roztáhneme je od sebe tak, aby vznikly díry. Necháme ještě 1hodinu kynout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 4
    Těsto vložíme na vymazaný plech a pečeme dohněda cca 20minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.