Pstruh v těstíčku

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůPstruh
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1kusVejce slepičí
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 0,5decilitrVíno bílé
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
328 mg
Cukr
541 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy opatrně vykostíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky silné asi 1 cm.
  • 2
    Smícháme mouku, vodu, sůl, víno, olej a žloutky, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. V připraveném těstíčku obalíme kousky ryby a smažíme je v horkém oleji.
  • 3
    Před podáváním smaženého pstruha pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.