Puding s tapiokou a meruňkami

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
333 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, špetku soli a přidáme máslo. Promícháme a nasypeme do mléka tapioku. Povaříme na mírném ohni asi 20 minut. Nyní přidáme nadrobno nakrájené meruňky, necháme projít varem, přimícháme rozkvedlaná vejce, hmotu nalijeme do formiček, ty vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni asi 50 minut. Pudink musí na dotek pružit.
  • 2
    Pudink necháme vychladnout a podáváme s meruňkovou marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.