Puding s tapiokou a meruňkami
85 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMeruňky
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTapioka
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůMarmeláda meruňková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
333 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, špetku soli a přidáme máslo. Promícháme a nasypeme do mléka tapioku. Povaříme na mírném ohni asi 20 minut. Nyní přidáme nadrobno nakrájené meruňky, necháme projít varem, přimícháme rozkvedlaná vejce, hmotu nalijeme do formiček, ty vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni asi 50 minut. Pudink musí na dotek pružit.
- 2Pudink necháme vychladnout a podáváme s meruňkovou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.