Pudink jemný
55 min.
Ingredience
- 125gramůCukr moučkový
- 125gramůMáslo čerstvé
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 7kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Cukr
21 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme máslo, přisypeme cukr a rozetřeme. Zapracujeme do hmoty žloutky a postavíme na mírný oheň. Chvilku povaříme a jakmile se hmota začne táhnout, odstavíme z ohně. Přimícháme tužší sníh z bílků, pudinkem naplníme formičky, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.
- 2Pudink podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.