Pudink na jiný způsob

50 min.
Japonsko

Ingredience

    • 625mililitrůGranule dashi
    • 20dekagramůKrůtí maso
    • 4kusyKrevety tygří - loupané
    • 4kusyVejce slepičí
    • 3lžičkyOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžičkaVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1lžičkaVíno Saké
    • 4kusyShiitake houby
    • 1kusŠalotka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do menšího hrnce nalijeme dashi a krátce povařime. Snížíme teplotu a necháme jen probublávat. Přidáme kousky krůtího masa a krevety a povaříme asi 30 vteřin. Poté maso i krevety vyjmeme a omáčku necháme schladnout.
  • 2
    Do dashi dáme sójovou omáčku, mirin, saké a špetku soli. Mezitím ušleháme vejce a směs z dashi do ní vlijeme.
  • 3
    Do čtyř misek rozdělíme krůtí maso, krevety, houby a šalotku. Naběračkou na ně nalijeme vaječnou směs, tak aby vše bylo ponořené.
  • 4
    Do velkého hrnce dáme vodu a necháme ji lehce vařit, na hrnec postavíme bambusový pařák, na který položíme naplněné misky.
  • 5
    Okraje víka pařáku omotáme čistou utěrkou, víko nasadíme na mřížku pařáku a tu položíme na nejspodnější část bambusového pařáku. Soupravu uložíme do kastrolu tak, aby unikala pára a vaříme asi 15 minut, dokud vaječná směs neztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.