Pudink na jiný způsob
50 min.
Ingredience
- 625mililitrůGranule dashi
- 20dekagramůKrůtí maso
- 4kusyKrevety tygří - loupané
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžičkyOmáčka sojová - Tamari
- 1lžičkaVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaVíno Saké
- 4kusyShiitake houby
- 1kusŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Do menšího hrnce nalijeme dashi a krátce povařime. Snížíme teplotu a necháme jen probublávat. Přidáme kousky krůtího masa a krevety a povaříme asi 30 vteřin. Poté maso i krevety vyjmeme a omáčku necháme schladnout.
- 2Do dashi dáme sójovou omáčku, mirin, saké a špetku soli. Mezitím ušleháme vejce a směs z dashi do ní vlijeme.
- 3Do čtyř misek rozdělíme krůtí maso, krevety, houby a šalotku. Naběračkou na ně nalijeme vaječnou směs, tak aby vše bylo ponořené.
- 4Do velkého hrnce dáme vodu a necháme ji lehce vařit, na hrnec postavíme bambusový pařák, na který položíme naplněné misky.
- 5Okraje víka pařáku omotáme čistou utěrkou, víko nasadíme na mřížku pařáku a tu položíme na nejspodnější část bambusového pařáku. Soupravu uložíme do kastrolu tak, aby unikala pára a vaříme asi 15 minut, dokud vaječná směs neztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.