Pudink piškotový

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, rozlámeme do něj 250 g piškotů, přidáme cukr a přivedeme k varu. Vypeckované meruňky nakrájíme nadrobno a spolu s rozinkami přidáme do pudinku. Povaříme 5 minut a odstavíme. Nyní pudink zahustíme rozkvedlanými žloutky, přimícháme rozpuštěné máslo a sníh z bílků. Formičky vypláchneme studenou vodou, nasypeme do nich trochu nalámaných piškotů a zalijeme pudinkem. Formičky vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna ve vodní lázni asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.