Pudink s fíky na pomeranči
50 min.
Ingredience
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůFíky čerstvé
- 375mililitrůPomerančová šťáva
- 125mililitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 1šálekMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 0,5šálekCukr moučkový
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5šálekCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ušleháme máslo a cukr do hladké pěny. Potom přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, sekané fíky a kardamom. Směs nalijeme do několika vymazaných forem do 3/4 a zakryjeme je alobalem. Na páře vaříme 30 minut.
- 2Ještě si vyrobíme sirup ze směsi pomerančové šťávy a kůry, vody a cukru. Vaříme, dokud sirup nezhoustne a nezmenší svůj objem o 2/3.
- 3Před podáváním sirup nalijeme na pudinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.