Pudink s fíky na pomeranči

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve ušleháme máslo a cukr do hladké pěny. Potom přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, sekané fíky a kardamom. Směs nalijeme do několika vymazaných forem do 3/4 a zakryjeme je alobalem. Na páře vaříme 30 minut.
  • 2
    Ještě si vyrobíme sirup ze směsi pomerančové šťávy a kůry, vody a cukru. Vaříme, dokud sirup nezhoustne a nezmenší svůj objem o 2/3.
  • 3
    Před podáváním sirup nalijeme na pudinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.