Pudink s jablky a oříšky
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicCukr krupice
- 2lžíceOřechy lískové
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyJablka
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi necháme zkaramelizovat dvě lžíce cukru. Vmícháme nasekané oříšky, rozetřeme na alobal potřený olejem, vychladíme a rozdrtíme.
- 2Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, jednu čtvrtinu pokrájíme na plátky a zbylé čtvrtky rozkrájíme na malé kousky. Jablka podusíme ve 100 ml vody s citronovou šťávou a necháme okapat.
- 3Umícháme žloutek, 4 lžíce mléka, pudinkový prášek a cukr, přilijeme do zbylého mléka, povaříme. Vmícháme sníh, ušlehaný z bílků, přidáme podušené kousky jablek, rozdělíme do pohárů. Každou porci ozdobíme proužky jablek a rozdrceným krokantem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.