Pudink s rumem

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
257 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky nasypeme do hrnku a zalijeme rumem.
  • 2
    V hrnci rozmícháme mléko, máslo, cukr a nalámané piškoty, přivedeme k varu, přidáme rozinky i s rumem a povaříme 5 minut. Pudink zahustíme rozkvedlanými žloutky a sněhem z bílků, poté nalijeme do formiček. Vyskládáme je do většího hrnce s trochou vody, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme ve vodní lázni přibližně 20 minut.
  • 3
    Formičky vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.