Pudink s rýží a smetanovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 1šálekCukr krupice
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka polohrubá
- 4šálkySmetana sladká 12%
- 0,75šálekRýže jasmínová
- 0,5šálekHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Do varu uvedeme 1/2 šálku cukru, máslo, mléko, 1 lžičku vanilkového cukru, citronovou kůru a smetanu ke šlehání. Rýži si propláchneme a přidáme ke směsi, přikrytou ji dusíme asi 45 minut. Poté přidáme hrozinky a směs odstavíme. Po 5 minutách pudink přelijeme do mísy a posypeme skořicí - po vychlazení ho umístíme do chladničky.
- 2Ve vodní lázni si rozšleháme vejce s cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs odstavíme a přimícháme horkou smetanu s vanilkovým cukrem - po vychlazení umístíme omáčku také do chladničky.
- 3Pudink podáváme spolu s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.