Pudink s rýží a smetanovou omáčkou

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 1šálekCukr krupice
    • 1lžičkaMáslo čerstvé
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 4kusyVejce slepičí
    • 2lžíceMouka polohrubá
    • 4šálkySmetana sladká 12%
    • 0,75šálekRýže jasmínová
    • 0,5šálekHrozinky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do varu uvedeme 1/2 šálku cukru, máslo, mléko, 1 lžičku vanilkového cukru, citronovou kůru a smetanu ke šlehání. Rýži si propláchneme a přidáme ke směsi, přikrytou ji dusíme asi 45 minut. Poté přidáme hrozinky a směs odstavíme. Po 5 minutách pudink přelijeme do mísy a posypeme skořicí - po vychlazení ho umístíme do chladničky.
  • 2
    Ve vodní lázni si rozšleháme vejce s cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs odstavíme a přimícháme horkou smetanu s vanilkovým cukrem - po vychlazení umístíme omáčku také do chladničky.
  • 3
    Pudink podáváme spolu s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.