Pudink v tmavém župánku
120 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr moučkový
- 4lžíceHrozinky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1šálekMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
778 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Dobře rozmícháme mléko, vejce, mouku a lžíci cukru. Nakonec přimícháme 3 lžíce hrozinek.
- 2Formu vymastíme máslem a vysypeme lžící cukru. Vložíme připravenou směs a vaříme ve vodní lázni asi 90 minut.
- 3Zbylé hrozinky a cukr vaříme v malém množství vody. Když se hrozinky rozvaří na hustou šťávu, ochutíme je citronovou šťávou a zalijeme jimi hotový pudink.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.