Pudink z červeného ovoce
25 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 250gramůAngrešt
- 250gramůRybíz červený
- 1kusMáta
- 150gramůCukr moučkový
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 100mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Jahody, rybíz a angrešt odstopkujeme. Asi 100g rybízu odložíme stranou na dozdobení. Ovoce rozmačkáme na pyré, postupně přimícháme cukr.
- 2Plátky želatiny rozpustíme v citronové šťávě, přidáme ovocnou kaši a důkladně promícháme.
- 3Bábovkovou formu vymažeme, na dno nasypeme rybíz, nalijeme ovocnou směs a dáme na cca 2 hodiny vychladit do lednice.
- 4Poté hotový pudink vyklopíme na talíř, dozdobíme rybízem a snítkou máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.