Pudink z ovesných vloček
70 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyCukr vanilka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 130gramůOvesné vločky
- 30gramůPšeničná krupice
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1038 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
6 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Z mléka a ovesných vloček uvaříme za stálého míchání hustou kaši.
- 2Máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Přidáme vychladlou kaši a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme krupici a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 45 minut.
- 4Podáváme s kompotem nebo ovocnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.