Pudink z podmáslí
20 min.
Ingredience
- 3kusyŽelatina červená
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 500mililitrůMléko - podmáslí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
44 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme do studené vody.
- 2Žloutky s cukrem šleháme do pěny, zvolna přidáváme citronovou šťávu a kůru, postupně zašleháváme podmáslí. Šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém.
- 3Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Krém ohřejeme (nevaříme), vmícháme želatinu, odstavíme z plotny a krém šleháme metlou, až se zbarví dorůžova. Nakonec vmícháme smetanu ušlehanou dotuha.
- 4Pudink naplníme do formiček a necháme chladit asi 3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.