Pudink z podmáslí

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
44 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny namočíme do studené vody.
  • 2
    Žloutky s cukrem šleháme do pěny, zvolna přidáváme citronovou šťávu a kůru, postupně zašleháváme podmáslí. Šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém.
  • 3
    Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Krém ohřejeme (nevaříme), vmícháme želatinu, odstavíme z plotny a krém šleháme metlou, až se zbarví dorůžova. Nakonec vmícháme smetanu ušlehanou dotuha.
  • 4
    Pudink naplníme do formiček a necháme chladit asi 3 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.