Pudink ze sladké černé rýže

55 min.
Čína

Ingredience

    • 115gramůRýže černá
    • 2hrnkyVoda pitná
    • 1kusZázvor celý
    • 1hrnekMléko kokosové
    • 0,38hrnekCukr třtinový
    • 0,25hrnekCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
414 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži nasypeme do cedníku, důkladně proplácheme studenou vodou, scedíme a vyklopíme do velkého hrnce s vodou. Na mírném ohni zahříváme. Jakmile začne voda vařit, promícháme, aby se rýže nelepila ke dnu. Zakryjeme a pod poklicí cca 30 min. provaříme.
  • 2
    Poté přidáme zázvor, oloupaný a rozmělněný válečkem, oba druhy cukru a necháme vařit ještě dalších cca 15 min., dokud nevznikne kaše.
  • 3
    Zázvor vyjmeme, hotový pudink rozdělíme do misek a podáváme zalitý kokosovým mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.