Pudinková bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1hrnekSolamyl
    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 1hrnekCukr krupice
    • 0,5hrnekOlej stolní
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1kusCukr vanilka
    • 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
88 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme solamyl, pudink, kypřící prášek, citronovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
  • 3
    Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.