Pudinková Šarlota
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 600mililitrůMléko polotučné
- 40lžicCukr krupice
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- Těsto
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůMouka polohrubá
- 6lžicMarmeláda malinová
- 40gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
2 g
Cukr
177 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny. K našlehaným žloutkům pomalu přidáme sníh z bílků a vmícháme mouku.
- 2Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C 10-12 minut. Ihned po upečení přeneseme na čistou utěrku, potřeme marmeládou a stočíme do rolády.
- 3Po vychladnutí roládu nakrájíme na půl centimetrové plátky a asi 2/3 plátků vyložíme mísu větší mísu.
- 4Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme puding a nalijeme jej do mísy vyložené roládou. Na puding poklademe zbytek rolády a dáme vychladnout.
- 5Před podáváním šarlotu vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
vyzkousim
Mape
so 11. 1. 2014
To já můžu mnaaaaaaaaaaam
Laši
út 26. 11. 2013
Krásná!!!
Anonymní uživatel
čt 12. 2. 2015
zkusim