Pudinkové bábovičky s ovocem
140 min.
Ingredience
- 130gramůČokoláda bílá
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůJahody zahradní
- 3lžíceLikér Grand Marnier
- 60mililitrůVoda pitná
- 150gramůMaliny
- 150gramůRybíz černý
- 5lžicCukr krupice
- 125mililitrůLikér malinový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkyŽelatina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Do ní vmícháme vařící šlehačku a likér, po krátkém chladnutí přidáme i žloutky. Želatinu rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme ji k čokoládové směsi. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme ho do úplně vychladlé čokoládové směsi.
- 2Šest šálků vymažeme tukem a vložíme pečící papír. Směs rozdělíme do šálků a necháme dvě hodiny chladit v ledničce.
- 3Ovoce smícháme, posypeme cukrem, přelijeme likérem a přikryté promíchané ovoce necháme dvě hodiny v chladničce.
- 4Bábovičky vyklopíme a podáváme s ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.